Unos rezultata berbe/žetve

  • Blog
  • 16.09.2013.
  • 1790

Evo nas s još jednim blog postom u kojemu ćemo pojasniti unos podataka za berbu odnosno žetvu.

Prilikom unosa podataka potrebno je definirati unosimo li rezultate berbe/žetve na razini podjedinog nasada ili pak čitave kulture - primjerice kukuruza sa više tabli odjednom. U slučaju unosa po kulturi bitno je primjetiti da se unos rezultata dijeli ravnomjerno na sve parcele koji sadržavaju tu kulturu.

Obvezno je definirati količinu proizvoda, pri čemu obratite pozornost na to unosite li rezultate u kilogramima ili tonama. U polje datum upisujete datum žetve odnosno berbe, a ukoliko je berba trajala više dana, možete napraviti unose za svaki dan, a program će Vam prikazati i pojedinačne i ukupne rezultate.

Možete unijeti i osobu koja je odgovorna za provedbu berbe/žetve, kao i utrošeno vrijeme u satima, ukoliko ste tu opciju označili kao potrebnu u konfiguraciji programa.

Opciju 'deaktivacija' možete aktivirati ukoliko ste završili berbu/žetvu (svim nasadima izuzev trajnih, njih se može deaktivirati samo u sekciji Sadnja/sjetva), pa će Vam program osloboditi tu tablu za nove nasade - neće ih obrisati tako da imate podatke na raspolaganju i kasnije. Deaktivirani nasad ratarima će se automatski nuditi kao predkultura kod kreiranja sljedećeg nasada.

Putem opcija dodavanja dokumenata možete primjerice priložiti i popis berača ili slične dokumente koji Vam ubuduće mogu biti potrebni.

Unosom rezultata berbe/žetve možete pogledati i ispisati dokumentaciju za integriranu proizvodnju koju možete naći u desnom stupcu Vaše aplikacije.

Unos berbe/žetve

eGAP, jednostavno i korisno