Olakšan unos sjetve za ratare

  • Blog
  • 15.12.2014.
  • 2541

Dragi čitatelji,

u ovom blog postu predstavit ćemo Vam najnoviju nadogradnju u eGAP aplikaciji. Pojednostavili smo unos sjetve za ratarske kulture, a što je točno izmijenjeno pročitajte u nastavku.

Što smo mijenjali?

Korisnicima sa velikom površinom zemljišta i velikim brojem rascjepkanih čestica komplicirano je evidentirati smjenu kultura, stoga smo taj proces ubrzali. Sjetva novih kultura ne mora se unositi na svako zemljište odvojeno, već se sada može primijeniti na nekoliko zemljišta odjednom.

 

Kako unositi?

Na koraku "sadnja/sjetva" dodali smo ikonicu dodaj više zemljišta,a klikom na tu ikonicu otvara Vam se izbornik za unos kultura i odabir zemljišta.

Prvi korak prilikom unosa svakako je odabir nove kulture koju ste sijali. Taj dio izbornika ostaje nepromijenjen, a trebate definirati sadni materijal: grupu, vrstu i sortu sadnog materijala.

 

Na dnu stranice izlistavaju Vam se sva zemljišta koja ste ranije definirali na koraku "resursi-zemljišta". Nakon toga jednostavnim označavanjem kvačicama birate zemljište na koja želite "zasijati" npr. pšenicu. Potvrdom unosa, stari nasad se deaktivira, a na odabranim česticama evidentira se nova kultura.

 

Vjerujemo kako će ova promjena pomoći i ubrzati evidenciju velikim korisnicima, ali i svima sa većim brojem manjih čestica. Kao što smo dosad isticali, mišljenje naših korisnika je najvažnije, a ukoliko imate bilo kakvih dodatnih prijedloga vezanih za eGAP aplikaciju, budite nam ih slobodni proslijediti na info@egap.hr ili na besplatni telefon 0800 555 660, a mi ćemo ih svakako razmotriti.

 

eGAP, jednostavno i korisno!