Koje su prednosti aplikacije u tzv. oblaku ?

  • Blog
  • 20.07.2015.
  • 1463

"Cloud" je pojam kojim se označavaju aplikacije kojima se poslovanje, programi,  dokumenti i drugo čuvaju u tzv. "oblaku" kojem možete pristupiti sa različitih lokacija i uređaja, za što Vam je potreban samo pristup Internetu. Za razliku od klasičnog pohranjivanja dokumenata na računalo, "cloud" način pohrane je sigurniji i fleksibilniji i ne postoji mogućnost gubljenja dokumenata i podataka.

Fleksibilno i sigurno

Jedna od aplikacija koja funkcionira na taj način je i naša eGAP aplikacija za dokumentiranje poljoprivredne proizvodnje. eGAP-u pristupate na adresi www.egap.hr sa svojim korisničkim podatcima, pristupiti joj možete sa osobnog računala, mobitela, tableta, tj. bilo kojeg uređaja koji ima pristup Internetu. Apsolutna svaka promjena koju unesete u eGAP aplikaciju ostaje spremljena i vidljiva prilikom ponovnog korištenja. Još jedna od prednosti ovakvog načina vođenja evidencije je što pristup možete podijeliti s kime god to želite, neovisno gdje se ta osoba nalazi.

Najvažnije prednosti čuvanja dokumenata u "oblaku" su:

  • Pristup sa različitih uređaja : Danas pada kiša, pa ćete imati vremena unijeti aktivnosti kod kuće na računalu. Već sutra ste na polju, u kombajnu, laptop ne nosite sa sobom, ali imate smartphone sa pristupom Internetu? eGAP-u možete pristupiti sa različitih uređaja u bilo koje doba dana!
  • Nema opasnosti od gubljenja podataka: eGAP aplikaciji pristupa se isključivo preko korisničkog imena i lozinke, a sami birate kome ćete te podatke dati; Ne postoji, kao kod dekstop aplikacija, opasnost od gubljenja dokumenata, rušenja računalnog sustava, zaraze računalnim virusima i slično;
  • Ušteda vremena i brži unos: eGAP ima integrirane baze podataka sorti, zaštitnih sredstava, gnojiva te za razliku od evidencije npr. na papiru, na ovaj način ne morate stalno računati količine utrošene aktivne tvari, ponavljati aktivnosti sa različitim datumima i slično. Na ovaj način evidencija je ubrzana i olakšana;
  • Moderniji način poslovanja: Proizvođači sa velikim površinama imaju veći opseg posla, i samim tim veći problem vođenja evidencije. Poljoprivredni inspektori u nadzoru priznaju bilo kakav digitalni oblik kao ispravan način vođenja evidencija. Prilikom nadzora potrebno je inspektorima dati korisničko ime i lozinku od Vaše eGAP aplikacije, i to je sve što im je potrebno za kompletan pregled i nadzor.
  • Jednostavno korištenje: Kod korištenja "cloud" aplikacija, ne postoji potreba za instalacijom programa na računalo, a bilo kakve nadogradnje sustava događaju se automatski, prilikom ponovnog pristupanja aplikaciji;

Za sve koji žele poslovati na moderniji način i izvršavati svoje obveze brže i jednostavnije, tu je eGAP aplikacija za dokumentiranje proizvodnje. 

Sve dodatne informacije možete dobiti na besplatni info telefon 0800 555 660 ili na info@egap.hr.

eGAP, jednostavno i korisno!