eGAP u voćarstvu

  • Blog
  • 09.09.2014.
  • 1618

Vrijeme je berbe jabuka, a 2014. godina specifična je po tome što je veliko tržište Rusije zatvorilo vrata proizvođačima voća iz EU. Osim toga, predviđa se najveća berba u EU u zadnjih 10 godina, sa prognozom od 11.893.000 tona što je 12% više od prosjeka zadnje 3 godine, s tim da su skladišta su i do 80% punija u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Što ovo znači za prodaju jabuka?

Proizvodnja jabuke u svijetu je u stalnom porastu, potrošnja pada, a veliko rusko tržište izbačeno je ove godine. Izgledno je za očekivati veliki pad cijene jabuka na cijelom tržištu.


Jedino rješenje- razina kvalitete

Uspješan voćar mora znati što proizvodi, mora garantirati za svoj proizvod u cijelom trajanju proizvodnog procesa, ali i kontinuirano usavršavati proizvodnju i prilagoditi se zahtjevima tehnologije i tržišta. Taj proces nije jednostavan, ali uspješan voćar koji želi ne samo opstati nego i napredovati na tržištu mora moći garantirati za svoj proizvod i konstantno usavršavati cijeli proces- od proizvodnje do plasmana na tržište.

Kako eGAP pomaže voćarima?

eGAP aplikacija olakšava evidentiranje proizvodnje svim poljoprivrednim proizvođačima, pa tako i voćarima. Korisnici kroz aplikaciju imaju uvid u sve proizvodne postupke te kroz Evidencijski list i ostale informacije o proizvodnji garantiraju za kvalitetu finalnog proizvoda. Korištenje eGAPA omogućava transparentnu proizvodnju u cilju izgradnje povjerenja kupaca.

Upravo je izgradnja povjerenja kupaca baza uspješnog poslovanja u budućnosti. Tržište danas od proizvođača zahtijeva iskorak u razvoju tehnologije proizvodnje.

eGAP, jednostavno i korisno