Direktno iz eGAP-a do prijave za nadzor integrirane proizvodnje!

  • Blog
  • 20.05.2014.
  • 2340

Još jedna odlična vijest za proizvođače u integriranoj proizvodnji stiže iz eGAP aplikacije. Od sada proizvođači prijavu za stručni nadzor integrirane proizvodnje mogu napraviti u bilo kojem trenutku direktno iz eGAP aplikacije. Nakon što ste u eGAP aplikaciji popunili sve informacije o gospodarstvu i proizvodnim česticama jednim klikom miša podatke možete poslati na prijavni obrazac Savjetodavne službe.

Naime, Savjetodavna služba prema Pravilniku o integriranoj proizvodnji poljoprivrednih proizvoda (NN 137/12) najmanje jednom godišnje kod svih proizvođača u vegetacijskoj sezoni obavlja poslove stručnog nadzora uz kontrolu evidencija propisanih Pravilnikom i Tehnološkim uputama za integriranu proizvodnju. Proizvođači koji su u sustavu integrirane proizvodnje dužni su se prijaviti za stručni nadzor Savjetodavnoj službi najkasnije do 31. prosinca tekuće za narednu godinu.

Kad se stručnim nadzorom integrirane proizvodnje utvrdi udovoljavanje propisanim zahtjevima integrirane proizvodnje, Savjetodavna služba proizvođaču izdaje Potvrdu o integriranoj proizvodnji za jednu vegetacijsku sezonu. U skladu s tim, a sve u cilju olakšavanja prijave stručnog nadzora integrirane proizvodnje i skraćivanja puta do ostvarivanja prava na potpore za integrirane proizvođače, eGAP team odlučio je aplikaciju nadograditi s ovom novom funkcionalnošću.

Kako do prijave nadzora integrirane proizvodnje u 5 koraka?

Evo kako do prijave nadzora integrirane proizvodnje u 5 jednostavnih koraka putem eGAP-a:

  • Korak 1. Kako bi Vam se kroz aplikaciju omogućilo vođenje integrirane proizvodnje, u glavnom izborniku putem opcije Moje gospodarstvo > Konfiguracija > Izmjena potrebno je kvačicom označiti opciju Integrirana proizvodnja. (Vidi desno Slika 2.)
  • Korak 2. Nakon što smo u konfiguraciji označili da se bavimo integriranom proizvodnjom, vrijeme je da definiramo koje zemljišne čestice su nam u integriranoj proizvodnji. Klikom na Sadnja/sjetva u glavnom izborniku > Izmjena pored željenog nasada, kod opcije Integrirana proizvodnja kvačicom označavamo da je taj nasad u integriranoj proizvodnji. (Vidi desno Slika 3. i Slika 4.)
  • Korak 3. Nakon što smo definirali nasade koji su u integriranoj proizvodnji vrijeme je za popunjavanje prijave za stručni nadzor. U aplikaciji nam se pojavljuje opcija Prijava za stručni nadzor integrirane proizvodnje. Klikom na PRIJAVI SE aplikacija nas automatski preusmjerava na obrazac za prijavu. (Vidi desno Slika 5.)
  • Korak 4. Pri odabiru opcije Prijavi se aplikacija će automatski povući podatke o Vašem gospodarstvu koje ste prethodno definirali u eGAP-u. Provjerite jesu li podaci ispravni. (Vidi desno Slika 6.)
  • Korak 5. Ukoliko navedeni podaci odgovaraju stvarnom stanju na Vašeg gospodarstvu, klikom na plavi gumb PRIJAVI SE izvršili ste prijavu za stručni nadzor integrirane proizvodnje. (Vidi desno Slika 7.)

Za sva dodatna pitanja oko unosa, uvjeta korištenja te zakupa licenci, slobodno nam se obratite putem besplatnog telefona 0800 555 660.

S desne strane članka možete pronaći galeriju fotografija sa postupkom prijave stručnog nadzora integrirane proizvodnje u 5 koraka.

eGAP, jednostavno i korisno

 

Slike

Slika 1. Prijava za stručni nadzor integrirane proizvodnje putem eGAP-a
Slika 2. Aktivacija vođenja integrirane proizvodnje putem eGAP konfiguracije
Slika 3. Definiranje zemljišnih čestica u integriranoj proizvodnji putem eGAP-a
Slika 4. Definiranje nasada u integriranoj proizvodnji putem eGAP-a
Slika 5. Prijava za stručni nadzor integrirane proizvodnje putem eGAP aplikacije
Slika 6. Prijava za stručni nadzor integrirane proizvodnje Savjetodavna služba
Slika 7. Prijava kultura za stručni nadzor integrirane proizvodnje Savjetodavna služba