Besplatni eGAP za poplavljena područja!

  • Blog
  • 09.06.2014.
  • 2214

U katastrofalnim poplavama koje su posljednjih tjedana pogodile Hrvatsku stradala su brojna poljoprivredna gospodarstva. Kako bi stradalim poljoprivrednicima po tom pitanju izašli u susret Agroklub će gospodarstvima s tih područja u narednih godinu dana osigurati svima besplatno korištenje internet aplikacije za evidentiranje poljoprivredne proizvodnje – eGAP.

Kako do besplatne eGAP licence?

Poljoprivrednici sa područja stradalih u poplavama, a koji su zainteresirani za korištenje besplatne eGAP licence, u narednih godinu dana trebaju uredništvu portala Agroklub, putem faxa 031/280-596 dostaviti preslik rješenja o upisu u Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, na kojem je vidljivo da se sjedište gospodarstva nalazi u područjima pogođenim poplavama. Po dostavi rješenja o upisu dodijelit će im se korisnički podaci za besplatno korištenje eGAP licence u periodu od 12 mjeseci.

Zašto eGAP?

eGAP je internet aplikacija za dokumentiranje poljoprivredne proizvodnje koja Vam omogućuje jednostavnu evidenciju svih informacija o gospodarstvu, resursima (zemljišta, mehanizacija, djelatnici), sjetvi, žetvi, zaštiti nasada/usjeva i svim ostalim proizvodnim aktivnostima. Aplikacija je potpuno kompatibilna sa zahtjevima integrirane proizvodnje (evidencijski list o korištenju SZB, prilozi po pojedinoj arkod čestici, sve agrotehničke radnje i dr.), a važeći pravilnici koji definiraju ovo područje danas podrazumjevaju i digitalne evidencije.

Aplikacija se kontinuirano nadograđuje i usklađuje sa potrebama poljoprivrednika na terenu. Najnovija funkcionalnost vezana je uz integriranu proizvodnju, pa tako u cilju olakšavanja prijave stručnog nadzora integrirane proizvodnje i skraćivanja puta do ostvarivanja prava na potpore, od sada prijavu za stručni nadzor integrirane proizvodnje možete napraviti u bilo kojem trenutku direktno iz eGAP aplikacije u samo nekoliko jednostavnih koraka, a na temelju čega se podaci izravno šalju na prijavni internet obrazac Savjetodavne službe.

Više informacija možete dobiti putem besplatnog telefona 0800 555 660 svakog radnog dana od 08-15 sati.

eGAP, jednostavno i korisno